Creatieve coaching

Met Creatieve coaching ligt de focus nog niet op het behandelen maar op het creëren van een goede bodem voor een eventuele behandeling. Simpel gezegd zet ik creatieve coaching in om de veerkracht van kinderen te versterken. Het is een manier van stabiliseren die zich richt op verschillende veerkracht aspecten zoals zelfvertrouwen, emoties, sociale ontwikkeling, omgaan met gebeurtenissen enz. 

Tijdens de creatieve coaching wordt de veerkracht van het kind in beeld gebracht en worden daarna vaktherapeutische interventies en psycho-educatie ingezet om de veerkracht waar nodig te versterken 

Creatieve coaching is geen therapie. Er wordt binnen de creatieve coaching dan ook niet ingezet op verwerking van trauma's al kan de coaching wel een therapeutisch effect hebben.

 

Creatieve coaching is uitermate geschikt voor instanties die zich niet kunnen richten op therapie. Of instanties die deze vorm van bodembehandeling als aanvulling op hun therapeutisch aanbod zien. Creatieve coaching is ook ambulant in te zetten.